Home » Banda Simfònica SUMM

Banda Simfònica SUMM

Un poc d'història

Un poc d'història - Societat Unió Musical Museros

La Banda Unión Musical de Museros va ser fundada l’any 1928, sent el seu director fundador En Miguel Pascual i Ferrer, professor de la Banda Municipal de València fins a la seua jubilació. L’any 1965, la Banda de Museros es conforma en Societat, amb el nom de Societat Unió Musical de Museros.

 

Per les seues files han passat un gran nombre de jóvens de la población i de pobles veïns, d’on han eixit excel·lents músics que s’han dedicat i es dediquen professionalment a la música i a la docència musical, formant part d’agrupacions tan importants com Bandes Municipals i Militars, la JONDE, la Filarmónica de Gran Canaria, Orquesta de Cadaqués, Orquesta Ciudad de Granada, Teatro Real de Madrid, i han participat en col·laboracions amb la Banda Municipal de Madrid, l’Orquestra de València, i molts han sigut i són professors de música d’instituts i conservatoris.

 

Entre els nombrosos premis rebuts, cal destacar el Primer Premi en el Certamen Cifesa de València (1942), el Primer Premi de la Segona Secció del Certamen Ciutat de Llíria (1946), i el Primer Premi de la Segona Secció en el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València (1996), i en 2003 va guanyar el Primer Premi i la Menció d’Honor el Certamen Internacional de Bandes Ciutat de València.

En 1989 va realitzar un intercanvi amb la banda Agrupación Musical Do Rosal de Pontevedra. Entre 1985 i 2007 ha realitzat intercanvis culturals amb la banda de música Stadtmusik de la ciutat alemanya de St. Georgen, i  gràcies a estos contactes musicals permanents entre les bandes de Museros i St. Georgen i l’amistat de la seua gent, a l’octubre de 2007 van agermanar-se oficialment els dos pobles.

 

En 1997, l’Escola de Música de la Societat Unió Musical de Museros passa a ser Centre Docent Reconegut per la Conselleria de Cultura, on s’imparteix ensenyança musical a més de cent alumnes, que passen a formar part del Conjunt Instrumental quan aproven 2n curs d’instrument, i passen a la Banda quan aproven el 4t curs, on finalitza el Grau Elemental de l’educació musical reglada.

 

Fins al 2016, la Banda de Museros ha estat dirigida per Alberto J. Sanz García, i la Banda Juvenil, o Conjunt Instrumental, sota la direcció de José Sanchis Montañana. La Societat Unió Musical de Museros ha estat presidida per En José María Puchades Torres.

 

En la actualitat, la Banda Simfònica SUMM està formada per 60 músics, dirigits per Vicent Roig Gimeno. La Banda Juvenil, forma a 44 educandos de l'Escola de Música, completant així la seua formació musical, sota la direcció de Jorge Medina Molina. La SUM Big Band Museros, creada en el 2013 per alguns músics de la SUMM, està dirigida per Pasqual Trenco San Gregorio. I, a més, contem amb un grup de recent creació, el Cor de la SUMM, dirigit per Cristina Baquero Rejón.

La Societat Unió Musical Museros està presidida per En Francisco Roselló Díez i consta de 452 socis, entre socis numeraris, socis músics i socis juvenils.

 

Contacte

Contacte - Societat Unió Musical Museros

Pots contactar amb nosaltres en:

C/ Ú de maig, 1 -baix

46.136 - Museros (València)

societatuniomusicalmuseros@gmail.com

692 448 902

ASSEMBLEA GENERAL ORDINARIA

Entitat col·laboradora

Entitat col·laboradora - Societat Unió Musical Museros

Pàgina de facebook Museros SUMM